З безлічі рецептів цієї чудової заготовки вам пропонується найсмачніший рецепт приготування лечо з кабачків, перцю і помідорів. Його унікальний смак визначає точно підібране співвідношення і кількість всіх інгредієнтів. Виберіть для лечо молоді кабачки і помідори м’ясистих сортів.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Кабачки – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 750 гр.
  • Помідори свіжі – 1.7 кг
  • Часник (великий) – 1 головка
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Оцтова есенція – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати лечо з кабачків, перцю і помідорів просто! Всі необхідні овочі добре промийте проточною водою і залиште їх, щоб стекла вода. Можете протерти їх насухо кухонним рушником.

Помідори поріжте на довільні шматочки і видаліть плодоніжки.

Почистіть часник і видаліть насіння у гострого перцю. На м’ясорубці з середньою ґратами перекрутіть спочатку очищений часник і гострий перчик.

Потім перекрутіть нарізані помідори. Помідорну масу з часником і гострим перцем перекладіть в спеціальну каструлю для гасіння.

Поставте каструлю на невеликий вогонь і тушкуйте помідори протягом 20 хвилин від початку кипіння.

Баночки для лечо помийте і будь-яким способом стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть. Зручні для заготівлі банки з гвинтовими кришками.

Поки гаситься помідорна маса, красиво овочерізкою наріжте кабачки на фігурні кружечки товщиною до 7-8 мм. Шкірку у молодих кабачків знімати не треба.

Великі кабачкові шматочки розріжте на половинки. Кабачкову соломку не викидайте, а розріжте навпіл і додайте в лечо.

Солодкі перці очистіть від насіння і наріжте їх на тонку соломку товщиною до 1 див. Нарізку овочів можете змінити по своєму смаку.

Можете взяти перці різного кольору, лечо буде гарніше виглядати.

В готовий томатний соус покладіть нарізані кабачки і перці. Спочатку вони займуть великий обсяг, але по мірі гасіння дадуть свій сік і осядуть. Налийте в лечо рослинне масло і насипте сіль і цукор.

Тушкуйте лечо на маленькому вогні і під закритою кришкою протягом 20 хвилин від початку кипіння. Якщо овочі нарізані більш крупно, то час гасіння збільшіть. Лечо під час гасіння перемішувати дерев’яною ложкою. Готовність страви визначте за м’якості овочів.

До кінця готування налийте в лечо оцтову есенцію. Лечо обов’язково спробуйте і додайте сіль і цукор за смаком.

Приготоване лечо розкладіть в стерильні баночки і чайною ложечкою овочі ущільніть, щоб в баночці не залишилося повітря. Потім закрутіть баночки кришками, переверніть догори дном і на добу накрийте теплим покривалом. Остигле лечо перенесіть в місце зберігання.

Вдалих заготовок!

Лечо без стерилізації на зиму Лечо з перцю і помідорів Лечо з перцю і помідорів пальчики оближеш Салат з перцю і часнику на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салат з червоних помідорів на зиму Салати з болгарського перцю на зиму