Лечо з кабачків без томатної пасти обов’язково потрібно спробувати хоча б раз. Найчастіше лечо готують з болгарського перцю з заливкою з помідорів або томатної пасти. Я хочу запропонувати замість перцю використовувати кабачки. Ця закуска є одним з фаворитів серед зимових заготовок в нашій сім’ї.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1,7 кг
  • Болгарський перець солодкий – 800 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Оцтова есенція – 0.5 ч. л.
  • Перець чилі – 1 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати лечо з кабачків без томатної пасти, підготуйте всі необхідні інгредієнти для особливою закуски з кабачків. Ретельно вимийте кабачки, помідори, гіркий і болгарський перець. Залиште на деякий час, щоб овочі обсохнули.

Помідори наріжте на кілька частин і вирізати плодоніжку.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою. Гіркий перець очистіть від насіння і серцевини. Потім очищений часник і гіркий перець пропустіть через м’ясорубку.

Помідори також пропустіть через м’ясорубку.

Подрібнені овочі викладіть в каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть заливку близько 20 хвилин.

Тим часом підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Молоді кабачки наріжте кружечками завтовшки приблизно 7 міліметрів. Можна проявити фантазію і кружечки перетворити в квіточки, але це особиста справа кожного.

Якщо кружечки виходять великими в діаметрі, наріжте їх навпіл. Якщо будете використовувати перезрілі кабачки, очистіть їх від шкірки за допомогою овочечистки і вийміть серцевину з насінням столовою ложкою.

Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини. Очищений болгарський перець наріжте соломкою.

Спосіб нарізання овочів обирайте самостійно, робіть так, як вам зручніше. Для більш гарного результату вибирайте болгарський перець різного кольору.

Підготовлені овочі викладіть у томатну заливку, додайте необхідну кількість рослинного масла, солі і цукрового піску.

Ретельно перемішайте і доведіть до кипіння.

Як тільки лечо закипить, варити його ще 35 хвилин, періодично помішуючи. Час варіння залежить від розміру ваших овочів. За 5 хвилин до готовності влийте оцтову есенцію і ретельно перемішайте.

Гаряче лечо з кабачків акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з ошатним і барвистим лечо догори дном.

Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з ароматною овочевий закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Подавайте лечо з кабачків без томатної пасти в якості холодної закуски до улюблених страв.

Приємного апетиту!

Лечо Лечо з оцтом на зиму Лечо з перцю без стерилізації на зиму Салат з кабачків і перцю на зиму Салат з перцю і часнику на зиму Салат з червоних помідорів на зиму