Сьогодні пропоную приготувати мариновані помідори в желатині. Заготівля різних закусок на зиму – улюблений процес більшості хазяєчок. Я теж дуже люблю займатися консервацією. Спасибі моїй бабусі, вона прищепила мені любов з самого дитинства.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 700 гр.
  • Желатин харчовий – 30 гр.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Оцтова есенція – 3 ч. л.
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Готувати мариновані помідори в желатині просто! Першим ділом, викладіть желатин в невелику ємність і залийте 250 мл питної води. Перемішайте і залиште для набухання.

Відміряйте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі.

У каструлю налийте залишився кількість питної води, додайте лавровий лист, перець запашний горошком, перець чорний горошком, відведені кількість цукрового піску і кухонної солі. Поставте на середній вогонь.

Доведіть до бурхливого кипіння, зніміть з вогню і влийте оцтову есенцію, добре перемішайте.

Набряклий желатин викладіть в приготований і злегка охолоджений маринад. Ретельно перемішайте до повного розчинення желатину.

Залиште настоюватися.

Помідори ретельно промийте під холодною проточною водою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

Очищений ріпчасту цибулю наріжте кільцями товщиною в 3-5 міліметра.

Помідори помістіть в каструлю з киплячою водою буквально на 10 секунд. А потім перемістіть його в крижану воду.

Очистіть шкірку і наріжте помідори на часточки. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі.

Стерильні банки заповніть нарізаними помідорами і ріпчастою цибулею, чергуючи їх. Залийте приготовленим маринадом, попередньо процідивши його через дрібне сито.

Банки помістіть в каструлю, застелену кухонним рушником, налийте теплої води по плечики банок, доведіть до кипіння і стерилізують 10-15 хвилин на повільному вогні.

Гарячі банки з закускою з помідорів акуратно вийміть з каструлі і добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу.

Потім переверніть і перемістіть банки в темне прохолодне місце на зберігання. Закуску з маринованих помідорів в желатині подавайте на стіл гарячим стравам.

Приємного апетиту!

Закрутки помідорів на зиму Консервовані помідори Помідори на 1 літрову банку на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори з цибулею на зиму Солодкі помідори на зиму