Апетитний лечо з огірками зовсім не обов’язково стерилізувати. При правильно підібраній пропорції оцту заготівля чудово буде зберігатися без стерилізації аж до року. Спробуйте!
Інгредієнти: на 6 арк.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Огірки – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Часник – 1 головка
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Оцет столовий 9% – 0.33 ст.
- Перець чилі – за смаком
Процес приготування:
Готувати лечо з огірків на зиму без стерилізації просто! Гарненько промийте овочі, після чого наріжте їх. Помідори наріжте часточками, перець розберіть на четвертинки, а огірочки наріжте кружечками.
Очищений часник пропустіть через прес, а гострий перець просто дуже дрібно порубаєте.
За допомогою м’ясорубки подрібніть до стану пюре всі овочі, за винятком огірків. Огірки складіть у каструлі для варіння салату і залийте їх отриманим овочевим пюре.
Додайте сіль з цукром, а також влийте рослинне масло в каструлю. Перемішайте огірочки і поставте ємність з заготівлею на вогонь.
Проваріть лечо близько десяти хвилин з моменту закипання, а потім вейте оцет і проваріть ще протягом пари хвилин.
Готовий лечо з огірків розподіліть по стерильним банкам і відразу ж загорніть стерильними кришками.
Банки з заготівлею остудіть догори дном під теплою ковдрою протягом доби, а потім приберіть на зберігання в спеціально відведене місце.
Лечо з перцем і часником Лечо з перцю без цибулі та моркви Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Овочеві салати на зиму Салат з огірків, помідорів і перцю Салат з помідорів з огірками на зиму Салати з огірків на зиму