Апетитний лечо з огірками зовсім не обов’язково стерилізувати. При правильно підібраній пропорції оцту заготівля чудово буде зберігатися без стерилізації аж до року. Спробуйте!


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Огірки – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 0.33 ст.
  • Перець чилі – за смаком

Процес приготування:

Готувати лечо з огірків на зиму без стерилізації просто! Гарненько промийте овочі, після чого наріжте їх. Помідори наріжте часточками, перець розберіть на четвертинки, а огірочки наріжте кружечками.

Очищений часник пропустіть через прес, а гострий перець просто дуже дрібно порубаєте.

За допомогою м’ясорубки подрібніть до стану пюре всі овочі, за винятком огірків. Огірки складіть у каструлі для варіння салату і залийте їх отриманим овочевим пюре.

Додайте сіль з цукром, а також влийте рослинне масло в каструлю. Перемішайте огірочки і поставте ємність з заготівлею на вогонь.

Проваріть лечо близько десяти хвилин з моменту закипання, а потім вейте оцет і проваріть ще протягом пари хвилин.

Готовий лечо з огірків розподіліть по стерильним банкам і відразу ж загорніть стерильними кришками.

Банки з заготівлею остудіть догори дном під теплою ковдрою протягом доби, а потім приберіть на зберігання в спеціально відведене місце.

Лечо з перцем і часником Лечо з перцю без цибулі та моркви Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Овочеві салати на зиму Салат з огірків, помідорів і перцю Салат з помідорів з огірками на зиму Салати з огірків на зиму