Варіантів приготування лечо величезна безліч. Але практично в будь-якому рецепті цієї заготовки крім перців обов’язковим інгредієнтом є помідори. У даному рецепті пропонуємо використовувати тільки перці, без томатів та інших овочів. Таке лечо готується досить швидко і не клопітно – відмінний варіант консервації для утилізації великого врожаю. Важливо використовувати якісні, зрілі перці, адже від цього безпосередньо залежить підсумковий смак лечо.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Болгарський перець солодкий – 3 кг
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Сіль – 50 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лечо з перцю без помідор без стерилізації? Перці для лечо промиваємо від забруднень. Потім розрізаємо кожен плід вздовж, видаляємо насіння і вирізаємо плодоніжку. Даємо м’якоті перців обсохнути на рушник після промивання. Поки сировина сохне, готуємо маринад. Для цього в об’ємну каструлю наливаємо вказану кількість води, додаємо до неї сіль та цукровий пісок. Нагріваємо суміш на плиті, помішуючи, щоб домогтися повного розчинення добавок. Потім додаємо рослинне масло і оцет. Доводимо маринад до кипіння.

Поки маринад нагрівається, обсохлі половинки перців ріжемо на поздовжні смужки середньої товщини.

Після того, як маринад закипить, занурюємо в нього смужки перців. Варимо п’ять хвилин при постійному помішуванні. За цей час перці стануть м’якше, виділять певну кількість соку – кількість маринаду збільшиться. Важливо суворо дотриматися час варіння, щоб не переварити перці, оскільки в перевареному стані вони дуже м’які і вже не такі смачні.

Банки моєму содовим розчином і обробляємо крутим окропом. Так само чинимо і з кришками. У підготовлені сухі банки укладаємо перці, захоплюючи їх прямо з каструлі з допомогою кулінарних щипців або вилок. У заповнені перцями банки заливаємо киплячий маринад. Закручуємо банки кришками і перевертаємо їх догори дном для перевірки герметичності. Закутуємо заготовки теплою ковдрою і даємо їм у такому положенні повільно охолонути. Після охолодження прибираємо лечо в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Лечо без стерилізації на зиму Лечо з оцтом на зиму Лечо з перцю без помідорів Лечо з перцю на зиму Салати без часнику на зиму Солодке лечо на зиму