Пропонуємо вам рецепт приготування лечо з болгарського перцю з додаванням томатної пасти – вона відмінно заміняє помідори і значно скорочує час приготування лечо. Для приготування потрібно лише почистити і нарізати перець.
Інгредієнти: на 2 л.
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Вода – 1 л
- Томатна паста – 200 гр.
- Масло соняшникова – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет столовий 9% – 50 гр.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 4 – 6 шт.
- Перець духмяний горошок – 2 – 4 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лечо з перцю без помідор? Перець промиваємо під проточною водою, викладаємо його на кухонний рушник і залишаємо, щоб стекла вода. Потім кожен перець розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння.
Перець нарізаємо тонкою соломкою і викладаємо в таз.
У каструлю наливаємо воду, додаємо в неї томатну пасту, сіль, цукор і спеції, оцет і рослинне масло, всі інгредієнти добре перемішуємо і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
Після того, як маринад закипів, засипаємо в нього нарізаний перець, доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо близько 15 хвилин, при цьому не забуваємо помішувати.
Готове гаряче лечо розкладаємо по попередньо простерилизованным банкам і закручуємо прокип’яченими кришками. Залишаємо баночки з лечо при кімнатній температурі до повного охолодження, потім прибираємо їх на зберігання в темне місце.
Лечо з перцю без помідорів Лечо з перцю з томатним соком Лечо з перцю пальчики оближеш Овочеві салати на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму