Пропонуємо вам рецепт приготування лечо з болгарського перцю з додаванням томатної пасти – вона відмінно заміняє помідори і значно скорочує час приготування лечо. Для приготування потрібно лише почистити і нарізати перець.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Болгарський перець солодкий – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Масло соняшникова – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет столовий 9% – 50 гр.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 – 6 шт.
  • Перець духмяний горошок – 2 – 4 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лечо з перцю без помідор? Перець промиваємо під проточною водою, викладаємо його на кухонний рушник і залишаємо, щоб стекла вода. Потім кожен перець розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння.

Перець нарізаємо тонкою соломкою і викладаємо в таз.

У каструлю наливаємо воду, додаємо в неї томатну пасту, сіль, цукор і спеції, оцет і рослинне масло, всі інгредієнти добре перемішуємо і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.

Після того, як маринад закипів, засипаємо в нього нарізаний перець, доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо близько 15 хвилин, при цьому не забуваємо помішувати.

Готове гаряче лечо розкладаємо по попередньо простерилизованным банкам і закручуємо прокип’яченими кришками. Залишаємо баночки з лечо при кімнатній температурі до повного охолодження, потім прибираємо їх на зберігання в темне місце.

Лечо з перцю без помідорів Лечо з перцю з томатним соком Лечо з перцю пальчики оближеш Овочеві салати на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму