У цьому яскравому салаті зібрані всі аромати і смаки сонячного літа: кольоровий болгарський перець, м’ясисті помідори і гострий цибулька. Ви отримаєте смачну закуску, яку можна їсти просто з хлібом або додавати її в якості гарніру до м’ясних страв.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 170 мл
  • Масло олію – 200 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування лечо з помідорів, болгарського перцю, цибулі. Всі овочі ретельно промийте під проточною водою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте його тонкими півкільцями.

У болгарського перцю вирізати плодоніжки, очистіть їх від насіння і перегородок, м’якоть наріжте тонкою соломкою.

Помідори наріжте дрібними шматочками, покладіть їх у каструлю і варіть на повільному вогні 30 хвилин. потім томатну масу остудіть і протріть її через дрібне сито.

Отриманий томатний сік перелийте в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім всипте сіль і цукор, влийте соняшникову олію. Після того, як маса знову закипить, додайте нарізані овочі. Тушкуйте лечо на середньому вогні 15-20 хвилин. За хвилину до закінчення варіння влийте оцет.

Банки і кришки для закаток попередньо стерилізуйте. Розкладіть гаряче лечо по банках, закрити їх кришками з допомогою закаточной машинки. Залиште банки остигати під теплим пледом. Потім на зиму лечо перенесіть в сухе темне місце.

Приємного апетиту!

Лечо з перцю пальчики оближеш Лечо з помідорами на зиму Лечо з помідорів, перцю і цибулі Неймовірно смачні заготовки з лечо Салат з перцю в томаті на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму