Лечо з помідорів і перцю – чудова овочева закуска на зиму. Вона порадує насиченим томатним смак та приємні пряні нотки перцю. Також завжди можна додати свої улюблені спеції і зелень. І отримати свій ідеальний рецепт!
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати лечо з помідорів і перцю на зиму? Помідори і болгарський перець промиваємо. Перці розрізаємо на половинки і видаляємо насіння і черешки. Тепер нарізаємо перець кубиками або смужками, як вам більше подобається.
Помідори розрізаємо на 4 частини, вирізаючи плодоніжки. Кладемо їх в чашу блендера і подрібнюємо до пюре.
Перекладаємо пюре з помідорів в каструлю, засипаємо в них сіль і цукор. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і засипаємо в каструлю перець. Перемішуємо і варимо ще 45 хв.
Додаємо в лечо оцет і перекладаємо в стерилізовані банки. Закатуємо і перевертаємо на кришечки до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Лечо з перцю без цибулі та моркви Лечо з перцю і помідорів Лечо з перцю і помідорів пальчики оближеш Неймовірно смачні заготовки з лечо Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салати без моркви на зиму