Лечо з помідорів – пікантна закуска, яка чудово поєднується з великою кількістю м’ясних страв. Приготувати таку закуску не складе труднощів навіть недосвідченій господині. Головне – слідувати інструкції, яка представлена вашій увазі.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 9 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1 ст. л.
- Часник 8 зуб.
Процес приготування:
Щоб приготувати лечо з помідорів на зиму пальчики оближеш, для початку необхідно підготувати помідори: промити, просушити, видалити плодоніжки і, нарізавши на шматки, подрібнити до консистенції пюре. Для того, щоб спростити собі завдання, використовуйте м’ясорубку або блендер.
Далі беремо солодкий перець. Моєму його, видаляємо плодоніжки, нарізаємо на шматочки і подрібнюємо таким же чином, як і помідори.
Пюре з помідорів і солодкого перцю відправляємо в каструлю з товстим дном, додаємо в отриману масу пропущений через прес часник, цукор і сіль.
Відправляємо каструлю на плиту. Після того, як вміст каструлі закипить, варимо масу протягом 25 хвилин.
Лечо готово. Залишилося розкласти у банки, які ми попередньо пастеризовали, і закатати кришками. Приємного апетиту!
Лечо без оцту на зиму Лечо з перцю без стерилізації на зиму Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Лечо з перцю на зиму Лечо з перцю пальчики оближеш Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салати без цибулі на зиму