Ніжний салат з томатів і огірків на зиму без стерилізації, який не вибухає. Звучить неймовірно? Але так воно і є. З овочів також не забудьте придбати солодкий болгарський перець і ріпчасту цибулю.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 1,7 кг
  • Помідори свіжі – 1,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Зелень – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату Ніжинський з помідорами. Овочі почистити, помити. Видалити плодоніжки, хвостики і кінчики. Огірки в салат підійдуть будь-які, головне без великих насіння всередині. Потерти огірки на тертці для моркви по-корейськи.

Помідори порізати півкільцями, але не тонко, інакше перетворяться в кашку.

Цибулю почистити, порізати півкільцями.

У перцю видалити ніжку і серцевину з насінням, перегородки. Також нарізати півкільцями.

Можна додати зелень. Додати сіль, цукор, оцет і рослинне масло.

Часник можна почистити і порізати дольки вздовж.

Все перемішати, залишити при кімнатній температурі на 15 хвилин, щоб овочі пустили сік.

Банки і кришки ретельно вимити, прополоскати, висушити.

Перелити масу з соком в металеву ємність, у якій буде варитися салат.

Поставити масу на середній вогонь, довести до кипіння.

Не забувати перемішувати, огірки будуть міняти колір. Прокип’ятити близько 5 хв, потім розлити по банках і закатати або закрутити кришками.

Перевернути догори дном під старою ковдрою і повністю остудити.

Винести в холодне темне місце, де Ніжинський салат з помідорами і огірками зберігається протягом 1 року.

Приємного апетиту!

Гострі салати з огірків на зиму Салат з огірків з часником на зиму Салат з огірків, помідорів і цибулі Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без стерилізації на зиму