Лечо з перцю з томатною пастою – ще один варіант приготування домашньої заготовки на зиму з улюбленого солодкого овоча. На приготування такої закуски йде зовсім небагато часу: півтори години в цілому. Зате в будь-який час ви зможете прикрасити стіл пікантною закускою, яка стане прекрасним доповненням до м’ясних страв і улюбленим гарнірів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Томатна паста – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет столовий 9% – 50 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
Як приготувати лечо з зеленого перцю і з томатною пастою? Для початку ретельно промиваємо перець. Потім розрізаємо кожен плід навпіл, видаляємо насіння і плодоніжку.
З кожного перцю також прибираємо перегородки.
Більш великі плоди можна розрізати на кілька частин для того, щоб було простіше видаляти зайві елементи.
Наступний крок – нарізаємо плід смужками товщиною в півсантиметра.
Після цього смужки перцю нарізаємо впоперек.
Подрібнений перець складаємо в окрему ємність.
Тепер займемося приготуванням маринаду. У велику каструлю вливаємо літр води. Туди ж відправляємо томатну пасту, цукор, сіль, оцет, лавровий лист і перець горошком.
Після того, як маринад закипить, викладаємо в каструлю подрібнений перець. Варимо овочі протягом п’ятнадцяти хвилин.
Розливаємо гаряче лечо в стерилізовані банки, закатуємо кришками.
Зберігаємо заготовки в темному прохолодному місці. Приємного апетиту!
Гостре лечо на зиму Лечо з перцю пальчики оближеш Лечо класичне Салат з перцю в томаті на зиму Салати без моркви на зиму Салати без часнику на зиму