Лечо з перцю з томатною пастою – ще один варіант приготування домашньої заготовки на зиму з улюбленого солодкого овоча. На приготування такої закуски йде зовсім небагато часу: півтори години в цілому. Зате в будь-який час ви зможете прикрасити стіл пікантною закускою, яка стане прекрасним доповненням до м’ясних страв і улюбленим гарнірів.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 2 кг
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет столовий 9% – 50 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Як приготувати лечо з зеленого перцю і з томатною пастою? Для початку ретельно промиваємо перець. Потім розрізаємо кожен плід навпіл, видаляємо насіння і плодоніжку.

З кожного перцю також прибираємо перегородки.

Більш великі плоди можна розрізати на кілька частин для того, щоб було простіше видаляти зайві елементи.

Наступний крок – нарізаємо плід смужками товщиною в півсантиметра.

Після цього смужки перцю нарізаємо впоперек.

Подрібнений перець складаємо в окрему ємність.

Тепер займемося приготуванням маринаду. У велику каструлю вливаємо літр води. Туди ж відправляємо томатну пасту, цукор, сіль, оцет, лавровий лист і перець горошком.

Після того, як маринад закипить, викладаємо в каструлю подрібнений перець. Варимо овочі протягом п’ятнадцяти хвилин.

Розливаємо гаряче лечо в стерилізовані банки, закатуємо кришками.

Зберігаємо заготовки в темному прохолодному місці. Приємного апетиту!

Гостре лечо на зиму Лечо з перцю пальчики оближеш Лечо класичне Салат з перцю в томаті на зиму Салати без моркви на зиму Салати без часнику на зиму