Буряк – корисний овоч, з якого можна приготувати безліч різноманітних страв. Буряк – недорогостоящий овоч, який росте на грядках у кожного городника. Сьогодні я хочу запропонувати рецепт смачного і простого салату з буряка на зиму. Овочевий салат виходить дуже ароматним і апетитним.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Буряк – 4 кг
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Масло рослинне – 400 мл
  • Болгарський перець солодкий (зелений) – 500 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Часник – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з буряку на зиму «Пальчики оближеш», насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти. Буряк вимийте, очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, а потім натріть її на крупній тертці. Болгарський перець помийте, обсушіть і очистіть від насіння і серцевини, потім наріжте півкільцями або соломкою. Помідори вимийте, обсушити, видаліть плодоніжку, і наріжте невеликими шматочками.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді і наріжте півкільцями. Глибоку каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь і добре розігрійте. Налийте половину необхідної кількості рослинного масла, а потім викладіть нарізану ріпчасту цибулю.

Обсмажуйте цибулю до прозорого стану, періодично помішуючи.

Викладіть нарізані помідори і добре перемішайте овочеву масу, зменшіть вогонь і тушкуйте овочі приблизно 10-15 хвилин.

Потім додайте болгарський перець і добре перемішайте.

В останню чергу викладіть буряк, додайте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі, влийте залишився кількість рослинного масла і тушкуйте овочеву масу ще 35 хвилин.

Часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді і наріжте гострим ножем або пропустіть через прес. За 5 хвилин до готовності викладіть овочі, влийте столовий оцет і добре перемішайте. Підготуйте банки, ретельно промийте їх під теплою проточною водою, а потім стерилізуйте на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовій шафі.

Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Гарячу овочеву масу розкладіть по стерильним банкам і добре закрутіть стерильними кришками. Банки з салатом переверніть догори дном, а потім укутайте теплою ковдрою або махровим рушником.

Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу. Після чого переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання. Подавайте ароматний салат на стіл.

Приємного апетиту!

Овочеві салати на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати без моркви на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з буряка на зиму