Лінива ачма з рваного лаваша виходить більш ніжною і просоченої всередині. Спробуйте простий рецепт оригінального блюда для вашого сніданку або перекусу. Ситне частування нагодує велику сім’ю або компанію.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш – 200 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Сулугуні – 300 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.

Процес приготування:

Готувати ліниву ачму з рваного лаваша просто! Спершу обмазуємо форму для випікання розм’якшеним вершковим маслом. Викладаємо один шар лаваша.

В окремій тарілці збиваємо яйця за допомогою виделки або віночка.

Додаємо до яєць кефір і сметану.

Ретельно розмішуємо заливку.

Виливаємо заливку на дно форми до лавашу, але не всю. Товщина рідкого шару повинна бути не більше 1 див.

Лаваш, який залишився незадіяним, рвемо руками на невеликі шматочки.

Занурюємо шматочки в решту просочення.

Перемішуємо, щоб лаваш добре розм’як.

Сир пропускаємо через крупну тертку і ділимо отримане на три частини. Першу частину викладаємо рівним шаром у форму.

Потім йде шар з рваного лаваша.

Знову рівномірно посипаємо сиром.

Викладаємо залишки рваного просоченого лаваша.

Розсипаємо залишився сир.

Краями першого лаваша закриваємо пиріг.

Поливаємо блюдо залишками заливки, сюди ж кладемо тонко нарізане масло. Відправляємо в духовку на 20 хвилин. Готуємо при 200 градусах.

Виймаємо ліниву ачму, даємо їй трохи охолонути і подаємо до столу. Готово!

Ачма з лаваша Ачма з лаваша в духовці Ачма з лаваша з кефіром