Лінива ачма з рваного лаваша виходить більш ніжною і просоченої всередині. Спробуйте простий рецепт оригінального блюда для вашого сніданку або перекусу. Ситне частування нагодує велику сім’ю або компанію.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лаваш – 200 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Сметана – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Сир Сулугуні – 300 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
Процес приготування:
Готувати ліниву ачму з рваного лаваша просто! Спершу обмазуємо форму для випікання розм’якшеним вершковим маслом. Викладаємо один шар лаваша.
В окремій тарілці збиваємо яйця за допомогою виделки або віночка.
Додаємо до яєць кефір і сметану.
Ретельно розмішуємо заливку.
Виливаємо заливку на дно форми до лавашу, але не всю. Товщина рідкого шару повинна бути не більше 1 див.
Лаваш, який залишився незадіяним, рвемо руками на невеликі шматочки.
Занурюємо шматочки в решту просочення.
Перемішуємо, щоб лаваш добре розм’як.
Сир пропускаємо через крупну тертку і ділимо отримане на три частини. Першу частину викладаємо рівним шаром у форму.
Потім йде шар з рваного лаваша.
Знову рівномірно посипаємо сиром.
Викладаємо залишки рваного просоченого лаваша.
Розсипаємо залишився сир.
Краями першого лаваша закриваємо пиріг.
Поливаємо блюдо залишками заливки, сюди ж кладемо тонко нарізане масло. Відправляємо в духовку на 20 хвилин. Готуємо при 200 градусах.
Виймаємо ліниву ачму, даємо їй трохи охолонути і подаємо до столу. Готово!
Ачма з лаваша Ачма з лаваша в духовці Ачма з лаваша з кефіром