Лінива лазанья з лаваша – просте і швидке в приготуванні блюдо, яке стане відмінним варіантом для сімейного обіду або вечері. Приготуйте цю страву заради кулінарного досвіду, заради експерименту, заради швидкої їжі. Мінімум інгредієнтів, мінімум витраченого часу, і ваш стіл прикрасить апетитна лазанья.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Лаваш – 300 гр.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Для соусу: –
- Молоко коров’яче – 380 мл
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати ліниву лазанью з лаваша легко! Очищений ріпчасту цибулю подрібнюємо і відправляємо на розігріту сковороду обсмажуватися до рум’яного кольору. Потім додаємо до цибулі фарш і обсмажуємо на помірному вогні до готовності. Не забуваємо приправляти сіллю вміст сковороди. Включаємо духовку на прогрів, встановивши температурний режим в 200 градусів.
В зручній каструлі необхідно розтопити вершкове масло, потім додати пшеничне борошно.
Постійно помішуючи, доводимо суміш до золотистого кольору.
Після цього вливаємо в отриману суміш молоко, додаємо сіль та цукровий пісок. Продовжуємо варити ще протягом 5-7 хвилин, поки соус не загусне.
Всі підготовлені інгредієнти. Почнемо збирати лазанью. У відповідну форму для випічки викладаємо лист лавашу (перед цим можна нарізати листи лаваша відповідно до розміру форми). Викладаємо на лаваш частина обсмаженого фаршу з цибулею. Поливаємо все соусом.
Аналогічним чином збираємо всю лазанью, повторюючи шари. Натираємо на крупній тертці твердий сир і посипаємо їм заключний шар страви. У попередньо розігріту духовку поміщаємо лазанью на 25 хвилин.
По готовності дістаємо страву з духовки, охолодити, нарізаємо на шматочки і можна пригощатися.
Приємного вам апетиту!
класична Лазанья Лазанья з лаваша Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лінива лазанья м'ясна Лазанья