Лінива лазанья з лаваша – просте і швидке в приготуванні блюдо, яке стане відмінним варіантом для сімейного обіду або вечері. Приготуйте цю страву заради кулінарного досвіду, заради експерименту, заради швидкої їжі. Мінімум інгредієнтів, мінімум витраченого часу, і ваш стіл прикрасить апетитна лазанья.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Лаваш – 300 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Для соусу: –
  • Молоко коров’яче – 380 мл
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати ліниву лазанью з лаваша легко! Очищений ріпчасту цибулю подрібнюємо і відправляємо на розігріту сковороду обсмажуватися до рум’яного кольору. Потім додаємо до цибулі фарш і обсмажуємо на помірному вогні до готовності. Не забуваємо приправляти сіллю вміст сковороди. Включаємо духовку на прогрів, встановивши температурний режим в 200 градусів.

В зручній каструлі необхідно розтопити вершкове масло, потім додати пшеничне борошно.

Постійно помішуючи, доводимо суміш до золотистого кольору.

Після цього вливаємо в отриману суміш молоко, додаємо сіль та цукровий пісок. Продовжуємо варити ще протягом 5-7 хвилин, поки соус не загусне.

Всі підготовлені інгредієнти. Почнемо збирати лазанью. У відповідну форму для випічки викладаємо лист лавашу (перед цим можна нарізати листи лаваша відповідно до розміру форми). Викладаємо на лаваш частина обсмаженого фаршу з цибулею. Поливаємо все соусом.

Аналогічним чином збираємо всю лазанью, повторюючи шари. Натираємо на крупній тертці твердий сир і посипаємо їм заключний шар страви. У попередньо розігріту духовку поміщаємо лазанью на 25 хвилин.

По готовності дістаємо страву з духовки, охолодити, нарізаємо на шматочки і можна пригощатися.

Приємного вам апетиту!

класична Лазанья Лазанья з лаваша Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лінива лазанья м'ясна Лазанья