Така запіканка виручить, коли готувати складні страви немає ні сил, часу, а щільно поїсти потрібно. Всі дії зводяться до простого складання інгредієнтів у форму. А макарони навіть відварювати не потрібно. Під час запікання вони приготуються в рідкій заливці і придбають насичений смак. Ковбасу можна використовувати будь-яку, що є в холодильнику: варену, сиров’ялені, салямі. Від обраного продукту буде залежати головний смакової акцепт запіканки, але незмінним залишиться одне – страва точно вийде смачним!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Макарони – 250 гр.
  • Варена ковбаса – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 300 гр.
  • Вода – 300 гр.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – 1 пучок
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати ліниву запіканку з макаронів з ковбасою? Форму для запікання відразу змащуємо рослинним маслом. Рекомендуємо брати скляну або керамічну – запіканка в такому «обрамленні» довго не остигає і виглядає дуже привабливо. Висипаємо сухі макарони у форму. Ковбасу очищаємо від оболонки і нарізаємо короткою соломкою. Розподіляємо її рівним шаром поверх макаронів.

В окрему миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, чорний мелений перець і добре збовтуємо виделкою. Вливаємо воду і молоко в зазначеній кількості, перемішуємо. Зелень промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Добре підходить комбінація молодої зеленої цибулі і кропу, або базиліка і чебрецю та ін. Поверх сухих макаронів з ковбасою висипаємо шар зелені і заливаємо поверх яєчно-молочною сумішшю.

Твердий сир натираємо на крупній тертці. Густо посипаємо отриманої стружкою поверхню запіканки.

Форму щільно закриваємо кришкою. Якщо кришки в комплекті немає, то вирішуємо питання фольгою, затягнувши нею запіканку і добре обжав по краях. Глянсову бік фольги при цьому направляємо всередину.

Духовку розігріваємо до температури 200 гр. Ставимо форму з запіканкою на середній рівень і запікаємо протягом сорока хвилин. Після закінчення зазначеного часу фольгу або відкриваємо кришку і продовжуємо запікати ще десять хвилин, щоб поверхня добре підрум’янилася. Можна також включити гриль для цієї мети – скоринка утворюється швидше. Готову запіканку дістаємо з духовки, нарізаємо на порційні шматки прямо у формі і відразу подаємо до столу. Ідеальний супровід – свіжі овочі та зелень.

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів без фаршу Запіканка з макаронів з ковбасою і сиром Запіканка з макаронів з молоком і яйцями Запіканка з макаронів з сиром і яйцями Запіканка з макаронів з яйцями