Одна з найпростіших запіканок. Відмінно підходить на сніданок або вечерю, оскільки досить ситна, але при цьому не важка. До того ж, і готується швидко. Щоб макарони після запікання не стали дуже м’якими, по-перше, вибираємо ті види, які приготовані з твердих сортів пшениці. По-друге, відварюємо їх до стану аль дэнтэ, коли центральна частина макаронів все ще злегка тверда.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Макарони – 100 гр.
  • Шинка – 50 гр.
  • Вершки – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 80 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати запіканку з макаронами, шинкою і сиром в духовці просто! Відварюємо макарони в підсоленій воді, згідно до інструкції. Пам’ятаємо, що важливо їх приготувати на даному етапі до стану аль дэнтэ.

Після відварювання відкидаємо вироби на друшляк і даємо повністю стекти відвару.

Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла.

Поміщаємо відварені макарони у форму рівним шаром.

Шинку звільняємо від оболонки і нарізаємо невеликими кубиками або соломкою.

Розподіляємо шматочки шинки поверх макаронів рівним шаром.

Посипаємо зверху чорним меленим перцем. Також можна додати інші улюблені прянощі або сушені трави за смаком.

Твердий сир натираємо на крупній тертці і посипаємо їм макарони з шинкою.

В окремій ємності збовтуємо яйце з невеликою кількістю солі, після чого змішуємо його з вершками. Отриманою сумішшю заливаємо макарони.

Духовку розігріваємо до температури 200 гр. і ставимо форму на середній рівень. Запікаємо протягом п’ятнадцяти – двадцяти хвилин, поки на поверхні сир не розплавиться і не сформує рум’яну скоринку.

Після закінчення зазначеного часу дістаємо з духовки готову запіканку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Перед подачею можна прикрасити поверхню рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів з ковбасою і сиром Запіканка з макаронів з сиром Запіканка з макаронів з сиром і яйцями Запіканка з макаронів з яйцями