Хлібопічка використовується для приготування не тільки хліба, але і випічки. Досить швидко і без особливих зусиль можна спекти в ній оригінальний, що запам’ятовується своїм смаком десерт – лимонний кекс. Аромат готової випічки дійсно неперевершений, не відстає і смак: легкий, солодкий, з приємною кислинкою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 220 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 пакет
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Масло вершкове – 220 гр.
  • Розпушувач тіста – 3,5 ч. л.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Коньяк – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати лимонний кекс в хлібопічці легко! Борошно просіваємо, додаємо до неї розпушувач, перемішуємо.

У сотейнику розтоплюємо вершкове масло, знімаємо з вогню, даємо охолонути до кімнатної температури.

Родзинки заливаємо окропом на 10 хвилин, потім воду зливаємо, родзинки висушуємо на кухонному рушнику.

Яйця збиваємо з цукром, додаємо ванілін і сіль, ретельно перемішуємо. Виливаємо яєчно-цукрову суміш у хлібопічку.

Цедру лимона натираємо на дрібній тертці, м’якоть нарізаємо невеликими кубиками. В хлібопічку до яєчно-цукрової суміші додаємо лимонну цедру і м’якоть, борошно з розпушувачем, розтоплене вершкове масло, родзинки і коньяк. Всі інгредієнти добре перемішуємо в хлібопічці.

Встановлюємо програму «Кекс», колір кірочки – «Середній».

Випікаємо наш лимонний кекс 70 хвилин.

Готову випічку витягуємо з хлібопічки, даємо трохи охолонути. Нарізаємо на порційні шматочки і насолоджуємося неперевершеним смаком і ароматом лимонного кексу!

Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси Кекси без молока Кекси в хлібопічці Кекси з родзинками в хлібопічці