Хлібопічка використовується для приготування не тільки хліба, але і випічки. Досить швидко і без особливих зусиль можна спекти в ній оригінальний, що запам’ятовується своїм смаком десерт – лимонний кекс. Аромат готової випічки дійсно неперевершений, не відстає і смак: легкий, солодкий, з приємною кислинкою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 220 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 1 пакет
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Масло вершкове – 220 гр.
- Розпушувач тіста – 3,5 ч. л.
- Ізюм – 100 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Коньяк – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати лимонний кекс в хлібопічці легко! Борошно просіваємо, додаємо до неї розпушувач, перемішуємо.
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло, знімаємо з вогню, даємо охолонути до кімнатної температури.
Родзинки заливаємо окропом на 10 хвилин, потім воду зливаємо, родзинки висушуємо на кухонному рушнику.
Яйця збиваємо з цукром, додаємо ванілін і сіль, ретельно перемішуємо. Виливаємо яєчно-цукрову суміш у хлібопічку.
Цедру лимона натираємо на дрібній тертці, м’якоть нарізаємо невеликими кубиками. В хлібопічку до яєчно-цукрової суміші додаємо лимонну цедру і м’якоть, борошно з розпушувачем, розтоплене вершкове масло, родзинки і коньяк. Всі інгредієнти добре перемішуємо в хлібопічці.
Встановлюємо програму «Кекс», колір кірочки – «Середній».
Випікаємо наш лимонний кекс 70 хвилин.
Готову випічку витягуємо з хлібопічки, даємо трохи охолонути. Нарізаємо на порційні шматочки і насолоджуємося неперевершеним смаком і ароматом лимонного кексу!
Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси Кекси без молока Кекси в хлібопічці Кекси з родзинками в хлібопічці