Простий рецепт кексу на кефірі та рослинному маслі освоїть навіть недосвідчена господиня. Кекс стане одним з ваших фаворитів серед домашньої випічки. Доступні інгредієнти, а результат просто чудовий. Красивий і ароматний кекс оцінять всі. Такий десерт можна приготувати на будь яке свято.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Борошно пшеничне – 320 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Ванілін – 1 ч. л.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати кекс на кефірі та рослинному маслі? У глибоку миску розбийте яйця, додайте цукор і добре збийте міксером до пишної білої піни.
У кефір додати харчову соду, добре перемішайте. Сода загаситься кислотою кефіру. Вилийте в яєчну масу і добре розмішайте.
Додайте рослинне масло, ванільний цукор і сіль. Ще раз перемішайте.
Борошно просійте кілька разів в окрему ємність через сито і додайте в раніше отриману масу.
Добре перемішайте до зникнення грудочок в тесті.
відлийте Половину тіста в окрему ємність і додайте. Ретельно розмішайте.
Приготуйте форму для випікання. Якщо форма силіконова, то їх змащувати не потрібно, металеву – змастіть невеликою кількістю масла.
У форму вилийте по 1 столовій ложці ванільного і шоколадного тіста по черзі.
За бажанням можете зробити візерунок зубочисткою.
Форму перемістіть в добре розігріту духовку. Випікайте 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Кекс вийміть з духовки і дайте охолонути.
Готовий кекс акуратно перемістіть на блюдо. Прикрасьте цукровою пудрою за бажанням.
Кекс виходить повітряним і ніжним. Заварюйте ароматний кави і насолоджуйтеся десертом!