Коли хочеться чогось надзвичайно смачного, спробуйте приготувати лимонний кекс в мультиварці. Щільна структура кексу стане ще краще, якщо після повного остигання ви загорнете кекс в харчову плівку і приберете в холодильник на ніч.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Йогурт – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра – за бажанням
- Масло – для змазування
- Борошно пшеничне – 2 склянки
Процес приготування:
Почнемо готувати лимонний кекс в мультиварці. Підготуйте необхідні продукти.
В глибоку ємність просійте через сито борошно, сіль і харчову соду. Розбийте курячі яйця, додайте цукровий пісок і розм’якшене вершкове масло, вилити йогурт. Ретельно розмішайте тісто. Вимийте лимон, натріть цедру. Видавіть сік з лимона спеціальним пристосуванням. Додайте до отриманого тесту, ретельно перемішайте.
Змастіть чашу мультиварки невеликою кількістю масла. Вилийте тісто в змащену заздалегідь чашу мультиварки, добре розрівняйте. Кришку мультиварки закрийте. Виберете режим «Випічка», встановіть час приготування 1 годину.
Після звукового сигналу вимкніть прилад та залиште кекс в мультиварці на 10 хвилин, відкривши кришку. З допомогою корзини для варіння на пару перекладіть кекс на тарілку до повного охолодження.
Наріжте кекс на порції. За бажанням прикрасити цукровою пудрою.
Кекс виходить в міру солодкий, з приємним цитрусовим ароматом і насиченим лимонним смаком. Приємного чаювання!