Яблука ідеально підходять для домашньої випічки. Ці фрукти допоможуть урізноманітнити ваше солодке меню і зробить десерти більш корисними і легкими.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яблука – 1 – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Мука кукурудзяна – 8 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати яблучні кекси в силіконових формочках? Яблука вимити, видалити плодоніжки і серцевину з насінням, нарізати їх на чотири частини. Часточки яблук поставте в мікрохвильовку на 7-8 хвилин або запечіть в духовці до м’якості.

Остудіть яблука, відокремте м’якоть від шкірки і додайте до неї яйце. Збийте ці інгредієнти віночком або вилкою.

Потім введіть в яблучну масу кукурудзяне борошно і перемішайте вміст миски. Додайте лимонний сік і знову добре перемішайте тісто.

Розкладіть тісто по силіконових формочках, можна вкласти в них паперові розетки.

Випікайте кекси в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин, поки їх поверхня не покриється рум’яною скоринкою. Готові кекси виходять дуже пружними і соковитими.

Приємного апетиту!

Кекси Кекси без молока Кекси без цукру Кекси з кукурудзяного борошна Яблучні кекси