Головною родзинкою даного блюда є його прекрасний лимонний аромат та ніжний смак.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 130 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Мак – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 0.25 ч. л.
  • Сіль – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати лимонний кекс з маком? В першу чергу необхідно просіяти борошно, з’єднати її з маком. Туди ж додати розпушувач тіста, сіль і харчову соду. Отриману масу добре розмішуємо.

Далі беремо потрібну кількість вершкового масла. Його необхідно розтерти з цукром. Бажано перед цим дати можливість маслу трохи підтанути при кімнатній температурі.

В отриману масу додаємо яйця. Все як слід розмішуємо.

Борошняну суміш необхідно з’єднати зі сметаною. Все перемішати і додати цедру лимона.


тісто відправляємо в попередньо змащену маслом форму і випікаємо в розігрітій духовці близько години при температурі 180 градусів.
Після того, як кекс буде готовий, йому потрібно дати охолонути. Перед подачею десерт можна посипати цукровою пудрою.

Кекс на сметані в духовці Кекси без молока Кекси без родзинок Лимонні кекси