Простий і швидкий рецепт лимонного пирога без масла. Для його приготування буде потрібно мінімальна кількість інгредієнтів. Він припаде до душі тим, хто не любить проводити багато часу за приготуванням.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Родзинки – 50 гр.
- Сода харчова (гашена) – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – для посипання
Процес приготування:
Почнемо готувати лимонний пиріг без масла. Добре помийте лимон і обдайте його окропом. Зніміть з нього цедру. Зробити це можна за допомогою гострого ножа або терки. Після цього видаліть з лимона залишки шкірки.
Поріжте невеликими шматочками лимон, видаливши при цьому кісточки.
За допомогою м’ясорубки або блендера подрібніть шматочки лимона.
ізюм Залийте окропом і залиште приблизно на 5 хвилин. Далі промийте його і просушіть серветкою або паперовим рушником. Для кращого розподілу родзинок в тесті обваляйте його в невеликій кількості борошна.
Збийте яйця з цукром до отримання білої маси. Об’єм після збивання повинен збільшиться вдвічі.
Продовжуємо збивати масу і паралельно додаємо в неї просіяне борошно. У результаті тісто має нагадувати густу сметану по консистенції.
Після цього з’єднуємо густе тісто з подрібненим лимоном.
Додаємо до отриманої суміші родзинки.
Такий крок – в тісто гашену соду додаємо. Погасити її можна лимонним соком.
Готуємо форму для випікання. Застеліть її пергаментним папером для випічки.
Заливаємо готове тісто у форму. Розігріваємо духовку до температури 180 ° С. Як тільки духовка стане потрібної температури, поміщаємо в неї майбутній пиріг.
Випікання займе в середньому 30 хвилин. Орієнтуйтеся по готовності – перевіряйте зубочисткою. Час випікання може залежати від особливостей роботи вашої духовки, враховуйте це.
Коли пиріг готовий і ще гарячий, наріжте його приблизно однаковими шматочками.
Перед вживанням прикрасьте лимонний пиріг цукровою пудрою.
Приємного вам чаепития!
Пироги