Якщо ви вважаєте калорії і стурбовані правильним складом страв, то рекомендуємо звернути увагу на цей пиріг. Випічка, в принципі, не входить до розряду дієтичних страв, але якщо продумати її складу, то можна перетворити ласощі в корисний десерт. Швидше за справу!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно цільнозернові – 1,5 склянки
  • Цукрозамінник – 5 гр.
  • Йогурт – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сир (м’який) – 250 гр.
  • Рисова борошно біле – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Абрикоси – 200 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати ПП пиріг з абрикосами легко! Швидко замішуємо тісто: у миску кладемо борошно, додаємо до неї два грами цукрозамінника з загальної кількості, розпушувач, розтоплене вершкове масло, натуральний йогурт. Розбиваємо яйце і відокремлюємо жовток, кладемо його до загальної суміші. Замішуємо оформлене м’яке тісто. Поміщаємо його в холодильник на двадцять-тридцять хвилин.

Охолоджене тісто з холодильника розгортаємо в пласт і перекладаємо його в змащену маслом форму. Злегка піднімаємо бортики.

Для приготування начинки змішуємо м’який сир, залишок цукрозамінника, яйце, білок, що залишився, рисове борошно і ванілін. Ретельно перемішуємо блендером.

На тісто у формі розподіляємо сирну начинку, а на ній – очищені від кісточок половинки абрикосів зрізом вниз.

Ставимо форму з сформованим пирогом в розігріту до 190 градусів духовку, випікаємо приблизно тридцять п’ять-сорок хвилин до золотистого кольору. Дістаємо пиріг з духовки, даємо охолонути. Потім нарізаємо десерт на порційні шматочки і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами на пісочному тесте Пироги