Заготовити на зиму ці чудові гриби можна не тільки маринуванням і солінням, але і висушивши їх в духовці. З сушених лисичок ви зможете приготувати суп, додати до м’яса і, подрібнивши їх в порошок, додати дивний аромат будь-якої страви. Щоб правильно висушити лисички, треба виконати всі правила сушіння. У цьому рецепті пропонується сушити лисички в духовці.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Лисички свіжі – 2 кг

Процес приготування:

Готувати лисички сушені просто! Зібрані лисички не можна довго зберігати, тому до переробки (сушіння) приступайте відразу. Лисички ретельно переберіть, видаляючи ножем все сміття і бруд. Для сушіння гриби мити не можна. Сильно забруднені місця протріть сухою ганчірочкою.

Потім великі гриби розріжте на половинки.

Увімкніть духовку на 50°С. Деко застеліть папером і рівномірно розкладіть на ньому підготовлені лисички. Сушіть гриби протягом 2 годин з відчиненими дверцятами духовки.

Після закінчення цього часу підніміть температуру духовки до 60°С, лисички переверніть на інший бік і продовжуйте сушку ще 1,5 години. Правильно висушені гриби не повинні ламатися, а тільки гнутися при натисканні.

Сушені лисички перекладіть на суху чисту банку і закрийте будь кришкою. Можна в банку налити трохи спирту, підпалити, щоб пішов кисень, і потім банку закрити. Такі гриби (без кисню у банку) не покриються цвіллю при зберіганні.

Частина сушених лисичок подрібніть на кавомолці. Їх зберігайте також в сухий банку. Це буде у вас приправа до готових страв.

Вдалих заготовок!

Як готувати лисички - рецепти