Будь-які гриби чудово поєднуються з соусом, приготованим на основі вершків. Я хочу поділитися рецептом соковитих і тануть у роті лисички в вершках. Блюдо виходить дуже смачним і чудово поєднується з будь-яким гарніром.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лисички свіжі – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир вершковий – 100 гр.
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати лисички в вершках, ретельно переберіть і очистіть від сміття лисички. У невелику миску викладіть столову ложку крупної солі. Налийте приблизно 1,5-2 літри теплої води і добре перемішайте.

Підготовлені лисички викладіть в соляний розчин, і залиште гриби приблизно на 20-25 хвилин, періодично помішуючи і прибираючи спливаючі листочки і хвою. Лисички перекладіть в миску, скориставшись шумівкою, потім промийте їх у холодній проточній воді. Викладіть їх в сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і добре промийте під холодною проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями.

Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте, налийте необхідну кількість рослинного масла. Нарізану ріпчасту цибулю відправте в розігріту сковороду і обсмажте до напівпрозорого стану, періодично помішуючи.

Потім в сковороду викладіть підготовлені лисички і обсмажте до золотистого кольору, періодично перемішуючи.

Готуйте під кришкою на повільному вогні, поки весь виділився грибний сік не випарується. На це може знадобитися приблизно 15-20 хвилин.

Потім додайте необхідну кількість вершкового сиру і ретельно перемішайте.

Влийте вказане в рецепті кількість жирних вершків і добре перемішайте. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Знову добре перемішайте, доведіть до кипіння, після чого відразу зніміть з вогню. Вершковий соус добре загусне.

Готові лисички в вершках викладіть в соусник і подавайте на стіл.

Лисички в вершках чудово поєднуються з молодою картоплею або макаронними виробами.

Приємного насолоди!

Лисички смажені з цибулею Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти