Пропонуємо вам ще один варіант заготовки лисичок на зиму – обсмажені на сковороді і закочені у великій кількості масла. За бажанням в баночку можна додати розмарин або стручок гострого перцю. Гриби, заготовлені за нашим рецептом, виходять дивно ніжними, з тонким вершковим смаком.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Лисички свіжі – 1 кг
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 250 – 300 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати лисички мариновані в олії просто! Лисички чистимо від сміття і промиваємо під проточною водою.

Потім гриби нарізаємо невеликими шматочками.

Викладаємо гриби на суху сковороду і обсмажуємо на середньому вогні, часто помішуючи. Лисички пустять сік, закриваємо сковороду кришкою і залишаємо гриби обсмажуватися до випаровування вологи. Потім в сковороду додаємо рослинне масло й обсмажуємо лисички до золотистого кольору.

Готові гарячі лисички розкладаємо по стерилізованим банкам, не докладаючи до горлечка банки 2-2,5 см. Зверху в кожну банку наливаємо розтоплене гаряче вершкове масло так, щоб вона повністю покрила гриби. Потім закручуємо банки прокип’яченими кришками. Залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження і ставимо в темне прохолодне місце на зберігання.

Лисички на зиму Мариновані лисички на зиму Як готувати лисички - рецепти