Лисички – дуже корисні й смачні гриби. Тушковані разом з куркою, вони набувають абсолютно особливий смак і аромат. Це блюдо готується дуже швидко і легко, добре подавати його з салатами або картоплею.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 250 гр.
- Лисички свіжі – 400 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Кріп – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт лисичок з куркою простий у приготуванні! Промийте куряче філе, обсушіть його за допомогою паперових рушників і наріжте на шматочки помірного розміру.
У сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте курку до золотистого відтінку на помірному вогні.
Далі потрібно перебрати і лисички почистити, промити і нарізати на невеликі шматочки. Дрібні гриби не нарізайте.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями або дрібними кубиками – за смаком.
У сковороді розігрійте олію і обсмажте лисички до готовності.
Потім вийміть лисички з сковороди і обсмажте цибулю до золотистого відтінку.
З’єднайте в сковороді цибулю, курку та гриби. Додайте сметану, сіль і спеції і перемішайте. На невеликому вогні тушкуйте страву близько п’ятнадцяти хвилин, після чого подавайте страву до столу.
Лисички в сметані Лисички смажені з цибулею Як готувати лисички - рецепти