Лисички – дуже корисні й смачні гриби. Тушковані разом з куркою, вони набувають абсолютно особливий смак і аромат. Це блюдо готується дуже швидко і легко, добре подавати його з салатами або картоплею.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 250 гр.
  • Лисички свіжі – 400 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт лисичок з куркою простий у приготуванні! Промийте куряче філе, обсушіть його за допомогою паперових рушників і наріжте на шматочки помірного розміру.

У сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте курку до золотистого відтінку на помірному вогні.

Далі потрібно перебрати і лисички почистити, промити і нарізати на невеликі шматочки. Дрібні гриби не нарізайте.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями або дрібними кубиками – за смаком.

У сковороді розігрійте олію і обсмажте лисички до готовності.

Потім вийміть лисички з сковороди і обсмажте цибулю до золотистого відтінку.

З’єднайте в сковороді цибулю, курку та гриби. Додайте сметану, сіль і спеції і перемішайте. На невеликому вогні тушкуйте страву близько п’ятнадцяти хвилин, після чого подавайте страву до столу.

Лисички в сметані Лисички смажені з цибулею Як готувати лисички - рецепти