і самостійне Повноцінне блюдо з неперевершеним ароматом можна готувати навіть на свято, гості високо оцінять. Картопля з грибами виглядає нарядно, і страва виходить дуже смачне.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лисички свіжі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля (молодий) – 600 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок

Процес приготування:

Щоб приготувати лисички з молодою картоплею, очищені і вимиті бульби картоплі відваріть до готовності 10-15 хвилин (важливо, щоб картопля не розварилася) і злийте воду. При бажанні, можна не зрізати тонку шкірку, а гарненько вимити картоплю щіткою і відварити в мундирах, цей варіант сподобається любителям сільської їжі.

Очищений і промитий цибулю подрібніть чверть кільцями. Гриби переберіть і промийте. Великі лисички розріжте на кілька частин. У розігріту сковороду покладіть 20 г. вершкового масла і 2 ст. л. соняшникової олії і обсмажте цибулю, перемішуючи, 3 хвилини.

Викладіть лисички в сковороду, посоліть, поперчіть, перемішайте і готуйте 8 хвилин. Після чого перекладіть гриби в миску.


У тій же сковороді розтопіть вершкове масло і викладіть картоплю, обсмажте бульби 3 хвилини, перевертаючи їх. Викладіть в картопля гриби, дрібно посічену зелень і часник. Перемішайте і пару хвилин варіть під кришкою страву на малому вогні.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля з лисичками Лисички смажені з цибулею Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти