і самостійне Повноцінне блюдо з неперевершеним ароматом можна готувати навіть на свято, гості високо оцінять. Картопля з грибами виглядає нарядно, і страва виходить дуже смачне.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лисички свіжі – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля (молодий) – 600 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Щоб приготувати лисички з молодою картоплею, очищені і вимиті бульби картоплі відваріть до готовності 10-15 хвилин (важливо, щоб картопля не розварилася) і злийте воду. При бажанні, можна не зрізати тонку шкірку, а гарненько вимити картоплю щіткою і відварити в мундирах, цей варіант сподобається любителям сільської їжі.
Очищений і промитий цибулю подрібніть чверть кільцями. Гриби переберіть і промийте. Великі лисички розріжте на кілька частин. У розігріту сковороду покладіть 20 г. вершкового масла і 2 ст. л. соняшникової олії і обсмажте цибулю, перемішуючи, 3 хвилини.
Викладіть лисички в сковороду, посоліть, поперчіть, перемішайте і готуйте 8 хвилин. Після чого перекладіть гриби в миску.
У тій же сковороді розтопіть вершкове масло і викладіть картоплю, обсмажте бульби 3 хвилини, перевертаючи їх. Викладіть в картопля гриби, дрібно посічену зелень і часник. Перемішайте і пару хвилин варіть під кришкою страву на малому вогні.
Приємного апетиту!
Картопля Картопля з лисичками Лисички смажені з цибулею Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти