Тушкована картопля з лисичками на сковороді смачна і виглядає дуже апетитно! Картопля сама по собі дуже смачна, а лисички додадуть їй аромат грибів, ситність і замінять м’ясо. Виключивши з інгредієнтів сметану, у вас буде страву і для пісного столу. Рецепт нескладний. Лисички можете використовувати будь-які. Готуємо страву на сковорідці.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Картопля – 8 шт.
  • Лисички свіжі (варені) – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати тушковану картоплю з лисичками на сковороді просто! Свіжі лисички відваріть, а заморожені розморозьте в теплій воді або відваріть.

Картоплю почистіть і помийте.

Потім поріжте картоплини на середні шматочки і відваріть в підсоленій воді до готовності, додавши для аромату листочок лавра.

Цибулю очистіть від лушпиння.

Наріжте його на невеликі кубики.

Обсмажте цибулю до прозорості на невеликій кількості рослинного масла.

Розморожені лисички можете трохи подрібнити.

Перекладіть гриби на сковорідку до цибулі, перемішайте і тушкуйте 10 хвилин на невеликому вогні і під закритою кришкою.

Для аромату додайте до лисичкам нарізаний кріп.

Потім додайте до грибів сметану.

Гриби зі сметаною перемішайте і тушкуйте протягом 5-6 хвилин. Сметану можете не додавати, тоді страва буде пісне.

Потім до обсмажених грибів перекладіть відварену картоплю.

Картопля з грибами перемішайте і тушкуйте ще 7 хвилин.

Додайте до картоплі подрібнені зубки часнику і потушкуйте ще 2-3 хвилини.

Приготоване блюдо розкладіть по тарілочках і подайте до столу.

Їжте на здоров’я!

Картопля Картопля з лисичками Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти