Лисички, запечені в сметані – це смачне і ситне блюдо, яке підійде як на святковий, так і на повсякденний стіл. Лисички в сметанному соусі однаково добре підійдуть до вареному або смаженому картоплі, до спагетті або відварного рису. Сметана надає лисичкам ніжну консистенцію і приголомшливий вершковий аромат, а невелика кількість спецій і зелені вдало підкреслять смак грибів, не перебиваючи його своїми ароматами.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Лисички свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана 20% – 200 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Зелень – 3 – 5 гілок
- Масло вершкове – 15 – 20 гр.
Процес приготування:
Рецепт приготування лисичок запечених в духовці смачний! Ріпчасту цибулю і часник чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Викладаємо в попередньо розігріту сковороду з невеликою кількістю вершкового масла й обсмажуємо до золотистого кольору.
Лисички чистимо, промиваємо кілька разів в проточній воді і викладаємо в сковороду з вершковим маслом. Обсмажуємо гриби на середньому вогні, поки не випарується рідина.
Потім в сковороду до лисичкам додаємо обсмажені цибулю і часник, половину зазначеної норми сметани, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 8-10 хвилин.
Після того, як гриби протушились, додаємо в них другу половину сметани, рубану зелень, сіль і перець. Все добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Потім викладаємо масу у форму для запікання, рівномірно розподіляючи її по всій ширині форми, і зверху розрівнюємо лопаткою. Ставимо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо гриби 10-15 хвилин.
Готову запіканку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і викладаємо на порційні тарілки. Подаємо на стіл з гарячим відварним картоплею і зеленню.
Приємного апетиту!
Лисички в сметані Як готувати лисички - рецепти