Люля-кебаб, поширена на Кавказі м’ясне блюдо. Його можна готувати на домашній кухні і на мангалі. На природі його готують двома способами, нанизуючи м’ясо на шампури, або просто смажать м’ясо на решітці, потрібно сказати, що другий варіант більш простий і зручний.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина – 1 кг
- Сало курдючне – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування рецепту люля-кебаба на вогнищі? Баранину добре помийте, обсушити, наріжте шматочками, прокрутіть через м’ясорубку.
Сало наріжте невеликими шматками. Цибулю очистіть від лушпиння, розріжте на четвертинки. Окремо подрібніть в м’ясорубці цибулю і 250 грам сала.
Змішайте подрібнене м’ясо, сало і цибулю, ще раз прокрутіть всю масу через м’ясорубку. Додайте сіль, перець і базилік, вимішуйте фарш не менше 7-8 хвилин двома руками. Фарш необхідно добре відбити, щоб в процесі приготування від не розвалився. Грудку фаршу зберіть руками і з силою вдарте його об стіл, повторіть це кілька разів. З кожним разом фарш стає більш однорідним і менше розповзається по столу. У вас піде близько 10 хвилин. Потім приберіть фарш в холодильник на годину.
Дістаньте фарш з холодильника, змочіть руки в теплій воді, невеликими грудками фаршу обліпити шампури, щоб вийшли ковбаски по 10-15 сантиметрів.
Смажте люля-кебаб на добре прогорілих вугіллі 10-15 хвилин, постійно перевертаючи шампури. Подавайте люля-кебаб гарячим з вареною картоплею і свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Люля кебаб на мангалі