Люля кебаб, незважаючи на своє східне походження, блюдо, яке встигли полюбити багато наших співвітчизників. Не можна не відзначити, що люля кебаб чудово впишеться у святкове меню. Крім того, приготувати таку страву не складе особливої праці. Якщо ви будете слідувати нашої покрокової інструкції, шанси зазнати кулінарне фіаско зведуться до мінімуму.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яловичина – 700 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Томатна паста – 30 гр.
- Приправа для люля кебаб – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – 10 гр.
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Готувати люля кебаб на решітці легко! Нарізаємо яловичину шматочками середнього розміру і пропускаємо через м’ясорубку. У тому випадку, якщо фарш виходить досить рідким, його можна розбавити манною крупою.
Промиваємо зелень і дрібно шаткуємо її, потім кладемо у фарш. Туди ж додаємо курячі яйця, томатну пасту, спеції, нарізану дрібним кубиком цибулину.
Все ретельно перемішуємо і залишаємо фарш на три хвилини.
Після цього з фаршу формуємо десять невеликих коржиків.
Беремо бамбукові палички. Їх необхідно заздалегідь придбати в магазині.
Насаджуємо коржі на палички.
Відправляємо наш кебаб випікатися в духовку при температурі 180 градусів на півгодини.
Страва готова. Подається люля кебаб в гарячому вигляді в поєднанні з улюбленим гарніром або з овочами.
Люля кебаб на мангалі