Люля-кебаб з поєднання свинини і яловичини виходить дуже смачним і не таким жирним як традиційний варіант з баранини. Соковитості люля-кебабу додасть ріпчасту цибулю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 500 гр.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 – 4 головки
  • Кінза – 1 пучок
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати люля-кебаб з свинини і яловичини на мангалі. М’ясо помийте, розріжте на кілька шматків.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

Перейдіть м’ясо і цибулю через м’ясорубку, можна зробити це двічі.

Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем.

Змішайте фарш з зеленню. Фарш добре вимісити і відбити про тверду поверхню, щоб він став більш щільним і в’язким.

Щоб дерев’яні шпажки не горіли на вугіллі, потрібно вимочити їх у воді.

розділіть Фарш на кілька рівних частин. Руки змочіть у воді. Мокрими руками сформуйте довгасті котлети і надіньте їх на дерев’яні шпажки. Перед смаженням люля-кебаба можна покласти заготовки на час в холодильник.

Розкладіть люля-кебаб на решітці, помістіть решітку на мангал. Смажте котлети над розжареним вугіллям 35-40 хвилин, періодично перевертаючи їх з боку на бік.

Подавайте люля-кебаб гарячим зі свіжими овочами і маринованою цибулею.

Приємного апетиту!

Люля кебаб на мангалі