Існує велика кількість рецептів смачних і ароматних мафінів. Найніжнішу випічку можна приготувати, навіть не маючи в холодильнику яєць і молока. Ось такий простий і легкий рецепт мафінів без яєць і молока.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 280 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Вода – 300 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Ягоди заморожені – 100 гр.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Кокосова стружка – 40 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування мафінів без яєць і молока? Відміряйте необхідну кількість борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність. Додайте цукровий пісок і сіль, ретельно перемішайте.
Смородину або будь-яку іншу ягоду ретельно промийте під холодною проточною водою, потім викладіть на сито або друшляк, щоб зайва волога скла. Потім перекладіть в глибоку ємність, влийте необхідну кількість рослинної олії і питної води.
Всипте мелену корицю і добре перемішайте масу.
В невелику ємність викладіть харчову соду і погасіть її лимонним соком, потім введіть до рідких інгредієнтів.
З допомогою столової ложки або міксера ретельно перемішайте до однорідної гладкої консистенції. Також можна скористатися віночком.
Силіконові формочки заповніть готовим тістом на 2/3 висоти.
Зверху присипте невеликою кількістю кокосової стружки.
Заповнені формочки поставте на деко. Помістіть деко в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів. Випікайте мафіни приблизно 20-25 хвилин. Готовність десерту перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути повністю сухий.
Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, вийміть деко з мафінами. Потім трохи остудіть їх.
Після чого мафіни вийміть з силіконових формочок.
Остиглі мафіни без яєць і молока подавайте на стіл до улюбленого чаю або ароматної кави. Текстура домашньої випічки виходить вологою і соковитою.
Приємного апетиту!
Кекси без молока Кекси без яєць Кекси в духовці Кекси з ягодами Лимонний кекс класичний Лимонні мафіни Мафіни класичні