Бананові мафіни без яєць – прекрасний варіант сніданку або полуденку, на приготування якого потрібно зовсім небагато часу. Тісто для них готуємо на основі бананового пюре, сметани та вершкового масла, завдяки чому готові маффіни володіє ніжною вершковою ноткою – дуже смачно! Мабуть, ніяких доповнень ці кекси не вимагають, окрім, хіба що, легкого серпанку цукрової пудри.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Банан (середній) – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Ванілін – 0.25 ч. л.
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бананового мафінів без яєць? Банани для тіста повинні бути дуже м’якими, навіть переспілими. У такому стані вони дадуть потрібну м’яку текстуру, солодкість і аромат готовим маффинам. Очищаємо плоди від шкірки і подрібнюємо: це можна зробити виделкою, так і за допомогою блендера.

В окремому посуді розтираємо ложкою розм’якшене вершкове масло з цукровим піском. Потім додаємо сметану і добре розмішуємо. Вливаємо пюре з бананів і знову перемішуємо.

В отриману рідку суміш додаємо борошно, соду і ванілін. Вимішуємо тісто до отримання однорідної маси. В залежності від розміру бананів, борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше. Орієнтуємося на консистенцію готового тесту, яка повинна бути схожої в підсумку на густу сметану.

Для випікання маффінів ідеально підходить силіконова форма: вона не потребує змащування олією і полегшує витяг готових виробів. Розкладаємо тісто по формах практично доверху, оскільки тісто неактивно піднімається при випічці.

Духовку попередньо розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з тістом ставимо на середній рівень і випікаємо протягом орієнтовно двадцяти п’яти хвилин. Коли на поверхні з’явиться помітна рум’яна кірочка, перевіряємо мафіни на готовність, проткнувши один з них тонкої зубочисткою. Якщо вона вийшла з м’якушки сухий, то готові вироби. Дістаємо мафіни з духовки, витягаємо з форми і охолодити на решітці, щоб їх скоринка не стала вологою від конденсату. Для прикраси посипаємо кекси просіяного цукровою пудрою і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Бананові кекси в силіконових формочках Бананові мафіни Кекси без молока Кекси в духовці Мафіни Мафіни на сметані