Вишуканий смак, аромат і хрустка скоринка зроблять макаронні гнізда з фаршем в духовці справжнім святковим частуванням. Рецепт простий, швидкий, відноситься до страв на швидку руку та й набагато смачніше, ніж котлети з макаронами.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Гнізда з макаронів – 1 пакет
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 3 зуб.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

Рецепт приготування макаронних гнізд з фаршем в духовці смачний! Макаронні гнізда викладіть в змащену маслом форму для запікання.

М’ясний фарш перекладіть в окрему мисочку. Почистіть цибулю і зубки часнику і будь-яким способом їх подрібніть. Фарш по своєму смаку посипте сіллю, улюбленими спеціями, додайте подрібнені цибулю і часник і все добре вимішайте.

З фаршу мокрими руками сформуйте невеликі кульки і покладіть їх у макаронні гнізда.

Моркву почистіть, натріть на дрібну тертку і перекладіть її в форму до макаронів. Залийте гнізда склянкою чистої води. Розігрійте духовку до 180°С і помістіть в неї форму з макаронами на 20 хвилин.

За цей час натріть на середню тертку шматочок твердого сиру. Через 20 хвилин форму з гніздами дістаньте з духовки і посипте їх натертим сиром. Сиру не шкодуйте, можете взяти більше, ніж фаршу, так прийнято в Італії. Продовжіть запікання ще 10 хвилин, щоб сир став хрусткою скоринкою. Макарони під сиром вийдуть особливо соковитими.

Приготовані в духовці макаронні гнізда з фаршем, посипте подрібненою свіжою зеленню (до макаронів особливо підходять базилік, орегано або майоран) і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Гнізда з макаронів Гнізда з макаронів в духовці Гнізда з макаронів з фаршем в духовці Гнізда з макаронів з фаршем та сиром у духовці Гнізда з фаршем Гнізда з фаршем та сиром у духовці