Вишуканий смак, аромат і хрустка скоринка зроблять макаронні гнізда з фаршем в духовці справжнім святковим частуванням. Рецепт простий, швидкий, відноситься до страв на швидку руку та й набагато смачніше, ніж котлети з макаронами.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Гнізда з макаронів – 1 пакет
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 3 зуб.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – за смаком
- Вода – 1 ст.
Процес приготування:
Рецепт приготування макаронних гнізд з фаршем в духовці смачний! Макаронні гнізда викладіть в змащену маслом форму для запікання.
М’ясний фарш перекладіть в окрему мисочку. Почистіть цибулю і зубки часнику і будь-яким способом їх подрібніть. Фарш по своєму смаку посипте сіллю, улюбленими спеціями, додайте подрібнені цибулю і часник і все добре вимішайте.
З фаршу мокрими руками сформуйте невеликі кульки і покладіть їх у макаронні гнізда.
Моркву почистіть, натріть на дрібну тертку і перекладіть її в форму до макаронів. Залийте гнізда склянкою чистої води. Розігрійте духовку до 180°С і помістіть в неї форму з макаронами на 20 хвилин.
За цей час натріть на середню тертку шматочок твердого сиру. Через 20 хвилин форму з гніздами дістаньте з духовки і посипте їх натертим сиром. Сиру не шкодуйте, можете взяти більше, ніж фаршу, так прийнято в Італії. Продовжіть запікання ще 10 хвилин, щоб сир став хрусткою скоринкою. Макарони під сиром вийдуть особливо соковитими.
Приготовані в духовці макаронні гнізда з фаршем, посипте подрібненою свіжою зеленню (до макаронів особливо підходять базилік, орегано або майоран) і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Гнізда з макаронів Гнізда з макаронів в духовці Гнізда з макаронів з фаршем в духовці Гнізда з макаронів з фаршем та сиром у духовці Гнізда з фаршем Гнізда з фаршем та сиром у духовці