Що може бути смачніше малосольних огірків за бабусиним рецептом. Огірочки обов’язково повинні бути домашніми і маленького розміру. Вони виходять ароматними, хрусткими і чудовими за смаком. Всі гості просто в захваті від такої простий і смачної закуски. Жодне застілля в сезон огірків в нашій родині не обходиться без улюблених огірочків.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 700 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Хрін (коріння і листя) – за смаком
- Перець чилі – 1 шт.
- Кріп – за смаком
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Вода – 1 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування малосольних огірків за бабусину рецептом. Огірки ретельно помийте. Покладіть у велику ємність і замочіть у воді на 2 години.
Червоний перець помийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. Часник очистіть і наріжте уздовж на кілька частин. Корінь хрону помийте, очистіть і наріжте невеликими шматочками. Листя хрону і кріп ретельно промийте і дайте просохнути.
На дно ємності, в якій будуть солитись огірки, викладіть частина підготовлених спецій, потім викладіть шар огірочків, знову викладіть спеції, а наверх огірочки. І так, поки не закінчаться спеції і огірочки.
Приготуйте розсіл. У невелику каструлю насипте велику сіль, залийте холодною водою, добре перемішайте до повного розчинення солі. Залийте огірки отриманим розсолом. Огірки повинні бути повністю покриті розсолом. Зверху викладіть листя хрону.
Від кількості хрону залежить, наскільки огірочки будуть хрусткими. Якщо розсіл готуєте з холодною водою – огірочки просолятся через три доби. Якщо розсіл з гарячої води – огірочки будуть готові через добу. У будь-якому випадку закуска виходить прекрасною.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки Малосольні огірки в каструлі Малосольні огірки в каструлі в холодній воді Малосольні огірки в каструлі з часником і кропом Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки в холодній воді