Вважається, що для маринування огірків потрібно багато часу. Саме з цієї причини багато господинь не завжди можуть дозволити собі порадувати гостей хрусткими пряними огірочками. Але насправді малосольні огірки можна приготувати і за 5 хвилин, головне – скористатися правильним рецептом.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати малосольні огірки за 5 хвилин легко! Огірки миємо. Якщо трапляються овочі з жорсткою шкіркою, її необхідно зняти.

Нарізаємо огірки четвертинками.

Подрібнюємо кріп.

В ємність з щільно закривається кришкою (контейнер або банку) викладаємо нарізані огірки і кріп, всипаємо туди сіль, цукор і спеції, додаємо продавлений через прес часник.

Поливаємо огірки оцтом і рослинним маслом.

Контейнер (банку) закриваємо кришкою і трясемо, щоб всі інгредієнти з’єдналися.

Ставимо ємність з огірками в холодильник. Вже через 5 хвилин малосольні огірки будуть готові.

Якщо ж вам подобається більш виражений малосольный смак огірків, потримайте їх у холодильнику 2-3 години – і можна подавати до столу.

Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки з оцтом Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки холодною водою в банку Малосольні огірки швидкого приготування