Хочу поділитися простим і швидким рецептом малосольних огірочків в гарячій воді. Досвідчені господині знають, що «замалосолить» огірочки можна різними способами. Але я вибрала для себе цей рецепт. Приготувати такі огірочки можна з вечора, а з ранку насолоджуватися смачною хрусткою закускою.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 600 гр.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Кріп – 6 гілок
  • Часник – 2 зуб.
  • Для розсолу: –
  • Вода – 0.4 л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування малосольних огірків в гарячій воді? Молоденькі огірочки невеликого розміру добре промийте в прохолодній воді. Обріжте кінчики. Часник очистіть від лушпиння і добре промийте у воді. Зелень кропу сполосніть під проточною водою і струсіть від зайвої вологи. Банку, в якій будете солити огірочки, добре промийте в теплій воді, потім стерилізуйте зручним для вас способом. На дно викладіть часник і кріп.

Щільно один до одного додайте огірки в банку. У каструлю з товстим дном налити необхідну кількість холодної питної води. Каструлю з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте необхідну кількість цукрового піску і крупної солі. Ретельно перемішайте до повного розчинення.

Прокип’ятіть буквально пару хвилин і відразу залийте гарячим розсолом огірочки. Банку з огірками накрийте кришкою або марлею, і залиште при кімнатній температурі на 12 годин. Після того, як банку повністю охолоне, перемістіть її в холодильник або інше прохолодне місце для охолодження.

Подавайте ароматні малосольні огірочки на обідній стіл до своїх улюблених страв. Хочу зазначити, що такі огірочки можна використовувати як самостійну закуску, так і в якості складової для приготування страв.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки в банку Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки в холодильнику Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки з часником і кропом в пакеті Малосольні огірки за добу в банку Малосольні огірки на 3 літрову банку