Як тільки з’являються домашні огірочки на грядках, з великим нетерпінням чекаю, коли вони будуть готові до вживання. Рецептом гаряче улюбленої закуски хочу поділитися з вами. Малосольні огірки в гарячому розсолі за добу виходять саме такими, які знайомі мені з дитинства.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Перець чорний горошок – 20 шт.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя чорної смородини – 5 шт.
  • Листя вишні – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Для розсолу: –
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати малосольні огірки в гарячому розсолі за добу? Заздалегідь підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування улюбленої закуски. Огірочки ретельно вимийте в прохолодній воді. Для приготування малосольних огірочків вибирайте молоді овочі однакового невеликого розміру. Обсушіть їх і обріжте кінчики. У глибоку ємність викладіть половину підготовлених огірків.

Ретельно промийте під холодною проточною водою парасольки кропу, листя хрону, вишні та чорної смородини. Після чого струсіть їх від зайвої вологи. Спочатку викладіть листя вишні та чорної смородини.

Потім викладіть листя хрону і парасольки кропу.

Часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній проточній воді і розріжте на кілька частин. Викладіть в ємність з огірками і зеленню, а також додайте чорний перець горошком і лавровий лист.

Потім викладіть другу половину підготовлених огірочків.

У каструлю налийте необхідну кількість холодної питної води. Потім додайте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть пару хвилин. А потім зніміть з вогню і трохи остудіть.

Після чого залийте приготовленим гарячим розсолом огірки. Зверху додайте вантаж. Ємність з огірками залиште при кімнатній температурі на добу.

Перед подачею на стіл покладіть огірочки в холодильник приблизно на годину для охолодження, а потім подавайте хрустку ароматну закуску на стіл до своїх улюблених страв.

Малосольні огірочки раджу готувати в такій кількості, щоб вистачило всім. Приготовлені малосольні огірки зберігайте в холодильнику.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки в каструлі Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки окропом Малосольні огірки швидкого приготування