Замість свіжої зелені кропу, яка зазвичай завжди додається до малосольні огірки, в засолювання можна додати і насіння цього зонтичного рослини, а можна і зовсім обійтися без кропу: смак вийде у малосольних огірочків начебто і той, до якого ми звикли, та не зовсім. Неодмінно приготуйте огірки за цим рецептом виходять вони дуже навіть їстівними і апетитними.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Огірки – 2.5 кг
- Часник – 1 головка
- Листя хрону – 2 шт.
- Селера – 2 – 3 шт.
- Гілка вишні з листами – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 – 7 шт.
- Перець чилі – за смаком
- Лавровий лист – 2 – 3 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Як почати готувати малосольні огірки без кропу? У каструлю налийте воду, додайте сіль, лавровий лист, запашний перець і гострий перець. Закип’ятіть розсіл.
Обріжте хвостики і носики у огірочків.
Наріжте кожен очищений від лушпиння зубчик часнику на кілька частин.
Частина зелені викладіть на дно каструлі, потім викладіть половину часнику і зелені. Зелень потрібно заздалегідь добре промити. Викладіть зверху половину огірків і часник.
Викладіть туди ж всі приправи і спеції, зелень, яка залишилася.
Закрийте всі ще одним шарів огірків. Нехай розсіл, який ви готували, закипить, потім вимкніть вогонь і дайте розсолу трохи охолонути, але не більше 10 хвилин. Розсолом залийте огірки.
Притисніть огірки тарілкою, на верх якої потрібно викласти який-небудь гніт. Дайте огіркам повністю охолонути при кімнатній температурі за 4-5 годин.
Потім на 1 добу помістіть каструлю в холодне місце або в холодильник, а потім і до столу вашу смакоту можна подавати.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки швидкого приготування