Малосольні огірки – проста, швидка і дуже смачна закуска таку закуску можна подати на будь-яке свято чи будь-яке застілля. Для приготування малосольних огірків потрібно мінімальну кількість часу і трудовитрат. Я хочу поділитися своїм улюбленим рецептом.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 900 гр.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Часник – 3 зуб.
  • Для розсолу: –
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування малосольних огірків в розсолі на 1 літр води? Добре вимийте банку в теплій воді з харчовою содою, в якій будете готувати малосольні огірки. Потім стерилізуйте, але цей крок робити необов’язково. Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді. Зелень кропу або будь-яку іншу також сполосніть в холодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи. На дно банки покладіть кріп і очищений часник.

Огірки ретельно промийте в прохолодній проточній воді, обсушити, виклавши на кухонний рушник, а потім обріжте кінчики. Для малосольних огірочків вибирайте плоди середнього і маленького розміру. Банку заповніть підготовленими огірками, як можна щільніше розмістивши їх.

Потім додайте духмяний перець і необхідну кількість солі.

Заздалегідь підготуйте окріп, а потім їм залийте банку з огірками. Щільну капронову кришку сполосніть і обдайте окропом, після чого закрийте банку з огірками.

Банку залиште при кімнатній температурі приблизно на 12 годин, після чого малосольну закуску перемістіть в холодильник для охолодження.

Після повного охолодження малосольні огірочки можна подавати до улюблених страв, наприклад, до молодої картопельки з вершковим маслом і кропом.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в банку Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки гарячим розсолом в банку Малосольні огірки з часником в банку Малосольні огірки на 3 літрову банку Малосольні огірки швидкого приготування