Як тільки не готують малосольні огірки, способів величезна кількість. Парадокс в тому, що в зимовий період люди купують свіжі огірки в магазині, а як тільки з’являються свої домашні – готують малосольні огірочки. У кожної господині свої секрети для засолювання. Я хочу запропонувати рецепт малосольних огірків холодним способом.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Огірки – 3 кг
- Вода – 1.5 – 2 л
- Розсіл огірковий – 100 мл
- Часник – 1 головка
- Листя чорної смородини – 6 шт.
- Листя вишні – 6 шт.
- Сіль велика – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Листя хрону – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Кріп – 1 пучок
Процес приготування:
Рецепт приготування малосольних огірків холодним способом смачний! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування малосольних огірочків холодним способом.
Добре промийте під проточною водою огірки, листя смородини, вишні та хрону, а також зелень кропу. Дайте продуктів обсохнути. Можна обрізати кінчики огірків, але це вже на ваш розсуд.
Окремо нагрійте 100 мілілітрів води, додайте велику сіль, цукровий пісок і перець горошком. Ретельно перемішайте до повного розчинення. У ємність, чергуючи шарами, викладіть приправи і огірки. Залийте холодною водою, в яку завчасно влили приготований розсіл і добре перемішали.
Накрийте ємність кришкою і залиште при кімнатній температурі. Огірочки будуть готові через 12 годин. Перед подачею малосольні огірочки охолодіть в холодильнику. Апетитні і хрусткі огірочки подавайте на стіл до основних страв.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки в каструлі з часником і кропом Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки швидкого приготування