Якщо ви хочете приготувати малосольні огірочки і при цьому зберегти їх яскравий насичений колір, тоді цей рецепт для вас. Секрет рецепта в тому, що огірки заливають холодним розсолом. При цьому закуска стає корисніше і смачніше. Малосольні огірочки виходять хрусткими і досить ароматними за рахунок використання великої кількості спецій і приправ.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Насіння кропу – 2 ч. л.
  • Естрагон – 2 ч. л.
  • Гвоздика – 5 бутонів
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Насіння гірчиці – 2 ч. л.
  • Коріандр – 2 ч. л.
  • Часник – 1 головка
  • Для розсолу: –
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 4 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати малосольні огірки в холодному розсолі в банку, насамперед відберіть молоді огірочки середнього розміру, а потім ретельно вимийте їх в холодній проточній воді. Вимиті огірки обсушіть.

Підготуйте банку. Ретельно вимийте її в теплій воді з харчовою содою, при бажанні можете простерилізувати в мікрохвильовці або на водяній бані. Огірочки викладіть у підготовлену банку і залийте холодною водою. Це процедура робиться для того, щоб знати, скільки огірочків поміститься в банку, а заодно вони вимочуються у воді.

Тим часом приготуйте розсіл. У невелику каструлю налийте необхідну кількість холодної води і додайте куховарську сіль, зерна коріандру і гірчиці, а також гвоздику, лавровий лист, запашний перець горошком і чорний перець горошком. Каструлю з вмістом поставте на вогонь і доведіть до кипіння, після чого проварити ще 5 хвилин.

Гарячий розсіл зніміть з вогню і повністю остудіть. Для приготування розсолу ви можете використовувати спеції і приправи за власним бажанням.

Естрагон і насіння кропу можна не використовувати зовсім або замінити, наприклад, парасольками кропу.

З банки злити воду, а потім витягніть огірочки. На дно банки покладіть необхідну кількість насіння кропу і естрагон. Часник розберіть на зубчики, його можна не чистити, і також додайте в банку.

В банку покладіть огірки, а також залишилися спеції.

А потім залийте приготовленим розсолом розсолом. Банку закрутіть кришкою, попередньо обдавши їх окропом і залиште при кімнатній температурі на 12 годин. Після чого перемістіть в холодильник для охолодження і зберігання. Готові огірочки подавайте на стіл до улюблених страв.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки на 3 літрову банку Малосольні огірки холодною водою в банку Малосольні огірки швидкого приготування