Смачні малосольні огірки приготувати легко навіть новачкам. Необхідно зовсім небагато інгредієнтів і ще менше маніпуляцій. Спробуйте солону закуску для вашого сімейного столу.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки (маленькі) – 800 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 5 зуб.
  • Листя хрону – 3 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування малосольних огірків окропом смачний! Огірки добре промиваємо. При необхідності обрізаємо кінчики.

Вибираємо відповідну для засолу миску або каструлю, на дно якої спочатку викладаємо листя хрону, потім гілки кропу і огірки. Останні повинні щільно торкатися один до одного. На огірки викладаємо листя хрону і очищені зубчики часнику. Кам’яну сіль розчиняємо у літрі киплячої води і заливаємо таким розсолом огірки.

Чекаємо легкого остигання. Перемішуємо, щоб огірки добре ввібрали в себе солону воду, і ставимо під гніт на добу.

Через потрібний час огірки можна пробувати. При бажанні можна буде залишити їх ще трохи настоюватися.

Малосоленые огірочки готові до столу!

Малосольні огірки Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки з часником і зеленню