Хочу запропонувати цікавий і дуже простий рецепт малосольних огірків швидкого приготування з використанням окропу. Закуску можна вживати вже через 6 годин. Апетитні огірочки можна подавати до будь-яких гарячих страв. Огірочки виходять апетитними і хрусткими.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 1,5 кг
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Для розсолу: –
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати малосольні огірки окропом швидкого приготування, насамперед ретельно відберіть огірочки однакового середнього розміру. Ретельно промийте їх у прохолодній проточній воді, потім обсушити за допомогою кухонного рушника, виклавши на нього, або використовуйте паперові рушники. Обріжте кінчики і помістіть огірки в глибоку ємність, у якій буде солити їх.
Тим часом приготуйте маринад. Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте. У каструлю з товстим дном налити необхідну кількість холодної води, додайте цукровий пісок, сіль, очищений часник, чорний перець горошком і лавровий лист. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, після чого проваріть буквально пару хвилин, а потім влийте столовий оцет.
Ретельно перемішайте і зніміть з вогню. Готовим маринадом залийте огірочки. Кріп добре промийте і струсіть від зайвої вологи, укладіть його поверх огірків. За бажанням можете використовувати будь-яку іншу зелень, наприклад, листя чорної смородини, хрону. Ємність з огірками накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
Приблизно через 5-6 годин закуска буде готова. Перед тим, як подавати на стіл малосольні огірочки, помістіть їх буквально на 30 хвилин у холодильник для охолодження. Охолоджені малосольні огірочки подавайте на стіл до улюблених страв.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки з оцтом Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки окропом