Якщо вам подобається кавказька кухня, тоді вам неодмінно варто скуштувати і огірочки по-грузинськи власного приготування. Ця смакота зі специфічним запахом східних спецій і трав не залишить байдужим жодного поціновувача оригінальних страв, до яких сміливо можна віднести і ці огірочки.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Зіра – 1 – 2 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
- Петрушка або Кінза – 1 пучок
Процес приготування:
Почнемо готувати малосольні огірки по-грузинськи. Чисті огірки викладіть в ємність з холодною водою на 3-4 години, щоб овочі наїлося нею і згодом добре хрустіли.
Відріжте кінчики і хвостики, а самі огірки розрізати уздовж на 4 або 6 частин.
Огірки викладіть в каструльку або в харчовій контейнер з кришкою. Присипте огірочки рубаним часником.
Додайте туди ж зіру, сіль, перець червоний або чорний і цукор.
Кінзу або петрушку обмийте, обсушіть, нарубаєте і додайте огірки. Можна додати і кріп, але якщо хочете досягти оригінального східного смаку, все ж краще використовуйте кінзу.
Влийте оцет і перемішайте огіркові часточки з приправами.
Щільно закупорьте ємність з огірками і на 12 годин приберіть для маринування у холодне місце (холодильник).
Подавайте ваш делікатес «з Грузії» до столу!
Приємного апетиту!
Малосольні огірки Малосольні огірки в каструлі Малосольні огірки з оцтом Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки швидкого приготування Різані малосольні огірки