Якщо ви хочете отримати малосольні огірки презентабельного вигляду, то скористайтеся цим простим рецептом. Малосольні огірки в холодному розсолі виходять хрусткими і дуже апетитними. Приготовлені таким способом огірочки можна використовувати в якості самостійної закуски або для приготування інших страв.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1,5 кг
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Петрушка – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Кріп – 4 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя чорної смородини – 5 шт.
  • Листя вишні – 5 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Для розсолу: –
  • Вода – 1,3 л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати малосольні огірки в холодному розсолі в каструлі, насамперед підготуйте огірочки. Вибирайте молоденькі огірочки невеликого розміру. Добре вимийте їх в холодній проточній воді, а потім викладіть в глибоку ємність. Залийте великою кількістю холодної води і залиште приблизно на 2-3 години. Це процедура згодом зробить вашу закуску хрусткою.

Після закінчення часу злийте воду і ще раз промийте огірки. Обсушіть їх, виклавши на кухонний рушник, або скористайтеся паперовими рушниками. Обріжте кінчики.

Ретельно промийте під проточною водою листя хрону, чорної смородини та вишні, а також петрушку і стебла кропу. Струсіть зелень, щоб зайва волога скла. Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній воді. На дно каструлі, в якій будете готувати малосольні огірочки, укладіть частина підготовленої зелені, а також додайте декілька зубчиків часнику, чорний перець запашний і чорний перець горошком.

Потім укладіть шар підготовлених огірочків.

Зверху розподіліть залишилася зелень і листя.

Приготуйте розсіл. У каструлю з товстим дном налити необхідну кількість холодної питної води. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню і додайте необхідну кількість цукрового піску і солі. Добре перемішайте до повного розчинення. Поставте знову на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню і остудіть.

Охолодженим розсолом залийте підготовлену каструлю з огірками і зеленню. Каструлю накрийте кришкою або тарілкою меншого діаметру. Залиште при кімнатній температурі на 12 годин. Потім помістіть в холодильник для охолодження і зберігайте хрустку закуску там.

Готові соковиті і ароматні огірочки подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки Малосольні огірки в каструлі з часником і кропом Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки з цукром