Малосольні огірки в мішку – улюблена багатьма закуска. Готується дуже просто і швидко. Для маринування і ароматизації використовуємо лише сіль і свіжу зелень кропу, цього достатньо, щоб огірочки вийшли хрусткими, з насиченим смаком і ароматом. При бажанні, звичайно, можна додати і кілька часточок часнику.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – 50 гр.
Процес приготування:
Рецепт приготування малосольних огірків в мішку смачний! Щоб огірки вийшли хрусткими і виглядали апетитно, підбираємо однакові плоди невеликого розміру. Огірки повинні бути максимально свіжі й молоді. Але є спосіб освіжити овочі, якщо немає можливості використовувати сировину прямо з городу. Для цього огірки ретельно промиваємо, зрізаємо кінчики, укладаємо в підходящу ємність і заливаємо крижаною водою. Можна опустити у воду кілька кубиків льоду, щоб підтримати максимально можливу низьку температуру. Поставити ємність з огірками в холодильник на два-три години.
Зелень кропу промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем.
Підготовлені огірки наколюємо виделкою в декількох місцях, щоб прискорити процес маринування. Складаємо їх в міцний поліетиленовий мішок. Також кладемо в мішок вказану кількість солі і рубаний кріп. Пакет міцно зав’язуємо і енергійно, але акуратно трясемо в руках, щоб розподілити спеції по огірках. Кладемо мішок в холодильник і чекаємо дві години.
Після закінчення двох годин огірки можна діставати з мішка і подавати на стіл. Вони вже промариновались достатньо і здобули всі смакові властивості малосольних огірків.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки без часнику Малосольні огірки в пакеті Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки швидкого приготування