Малосольні огірочки люблять усі, особливо, якщо вони будуть готові вже через 2 години. Цей рецепт широко поширений і популярний. Молоді домашні огірочки виходять хрусткими і ароматними. Така закуска сподобається і домашнім, і несподіваним гостям.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
- Кріп – 1 пучок
- Листя чорної смородини – за бажанням
Процес приготування:
Готувати малосольні огірки в пакет за 2 години просто! Домашні огірочки ретельно промийте в прохолодній воді. Обсушити овочі. Обріжте кінчики. Кожен огірочок проколіть виделкою в декількох місцях, так огірочки рівномірно просолятся.
Візьміть щільний целофановий пакет. Перекладіть огірочки в пакет. Зелень кропу і листя смородини сполосніть під проточною водою і дайте обсохнути. Часник очистіть від лушпиння і розріжте на кілька частин. Кріп нарізати не дуже дрібно. Викладіть в пакет.
В пакет насипте столову ложку солі. Додайте листя смородини і перець за бажанням.
Пакет зав’яжіть за кінчики, щоб всередині залишилося повітря. Акуратними швидкими рухами струсніть огірочки, перемішуючи всі інгредієнти.
Зав’язаний пакет помістіть у ще один пакет, щоб не витікав розсіл. Поставте огірочки в холодильник на 2 години.
Кожні півгодини діставайте і струшуйте пакет. Таким чином, огірочки швидше просолятся.
Ароматні огірочки подавайте на стіл до основних гарячих страв.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в холодильнику Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки сухого посолу у пакеті