Малосольні огірочки люблять усі, особливо, якщо вони будуть готові вже через 2 години. Цей рецепт широко поширений і популярний. Молоді домашні огірочки виходять хрусткими і ароматними. Така закуска сподобається і домашнім, і несподіваним гостям.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Часник – 6 зуб.
  • Кріп – 1 пучок
  • Листя чорної смородини – за бажанням

Процес приготування:

Готувати малосольні огірки в пакет за 2 години просто! Домашні огірочки ретельно промийте в прохолодній воді. Обсушити овочі. Обріжте кінчики. Кожен огірочок проколіть виделкою в декількох місцях, так огірочки рівномірно просолятся.

Візьміть щільний целофановий пакет. Перекладіть огірочки в пакет. Зелень кропу і листя смородини сполосніть під проточною водою і дайте обсохнути. Часник очистіть від лушпиння і розріжте на кілька частин. Кріп нарізати не дуже дрібно. Викладіть в пакет.

В пакет насипте столову ложку солі. Додайте листя смородини і перець за бажанням.

Пакет зав’яжіть за кінчики, щоб всередині залишилося повітря. Акуратними швидкими рухами струсніть огірочки, перемішуючи всі інгредієнти.

Зав’язаний пакет помістіть у ще один пакет, щоб не витікав розсіл. Поставте огірочки в холодильник на 2 години.

Кожні півгодини діставайте і струшуйте пакет. Таким чином, огірочки швидше просолятся.

Ароматні огірочки подавайте на стіл до основних гарячих страв.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в холодильнику Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки сухого посолу у пакеті